Posts

Showing posts from December, 2015

Skuter Yamaha Nouvo LC

Image
Aku ni sebenarnya dah lama nak beli skuter tapi entah kenapa tak beli-beli jgk. Lepas 2 kali dok bawak rental scooter kat Langkawi masa tengok Ironman, aku pun buat decide nak belilah sebijik. Mmg terasa sgt convenient dgn skuter ni. Lepas kajian yg mendalam, survey tanya kengkawan dan buat analisis pasaran di Internet... chewah, aku pun beli la Yamaha Nouvo LC. Rasanya ini pilihan yang paling sesuai untuk kegunaan harian aku.
Kenapa aku pilih Nouvo LC? CC dia agak besar compare dgn body dia yg kecik molekRoda dia 16 inci, lebih besar drp skuter yg lainDesign dia cantik menarik perhatianKaler pun cunPanel display senang lihatEnjin dia liquid cooled, sesuai utk jalan jauh sikit. Kalau jauh betul aku bwk KTM Duke akuTempat simpan barang besar boleh sumbat helmet sebijikBukan motor panas mcm 135LCBanyak review kat Internet rekomen Nouvo LCTowkey kedai yg suggest. Aku percaya sgt ckp tokey Top CK ni. Dia belum pernah menipu aku lagi


Aku beli kat Top CK Motor Ukay Perdana dgn harga RM7,085…

Trekking to Annapurna Base Camp, Nepal

Image
I decided to go trekking in Nepal after meeting up with Yong & Saligram at World Mountain Treks booth in MATTA Fair this year. Yong showed me photos from his trip during the devastated earthquake in April and Saligram ensured everything's okay now and Nepal needs more tourists to come so that Nepal can rebuild her economy from tourism.  Kathmandu I took AAX direct flight to Kathmandu. On approaching KTM I saw Himalayan Range from the window. It was an amazing view! The temperature was cold for me who came from tropical climate.
Pokhara The next day we took bus ride to Pokhara. Pokhara located about 205 km to the west of Kathmandu. The journey took about 7 hours because of the narrow road. The good thing about these buses, they equipped with free Wi-Fi. 




Trekking Day 1 - Pokhara - Nayapul (1011m) - Tikhedhunga (1516m) The journey started from the hotel in Pokhara, drive to Nayapul took about 40 minutes via highway (tarred road). Nayapul (1033m) is a small village located near t…